Mars Home page

AZ ADATVÉDELMI NYILATKOZATUNK

Utolsó frissítés: 2021. november 1.

Áttekintés

A Mars büszke arra, hogy több mint 100 éve családi tulajdonban van. Ez a függetlenség adja meg nekünk azt a szabadságot, hogy nem negyedévekben, hanem nemzedékekben gondolkodhatunk, így befektethetünk vállalkozásunk, munkatársaink, fogyasztóink és bolygónk hosszú távú jövőjébe – mindezt tartós Alapelveink által vezérelve. Hisszük, hogy az a világ, amelyet holnap szeretnénk, azzal kezdődik, hogy ma hogyan folytatunk üzleti tevékenységet.

Adatvédelmi Elveink:

  1. Értékeljük és tiszteletben tartjuk a ránk bízott Személyes Adatokat.
  2. Célunk, hogy átláthatóan és felelősségteljesen kezeljük a gondozásunkban lévő Személyes Adatokat, öt Alapelvünk és a törvények által vezérelve.
  3. Betartjuk és tiszteletben tartjuk az egyének, köztük a fogyasztók, az ügyfelek és az állásokra jelentkezők számára biztosított adatvédelmi jogokat.
  4. Elkötelezettek vagyunk adatvédelmi és biztonsági gyakorlataink folyamatos fejlesztése mellett.

A jelen Adatvédelmi Nyilatkozat tájékoztatást nyújt arról, hogyan gyűjtjük, használjuk és osztjuk meg a Személyes Adatokat a Mars, Incorporated cégnél és cégcsaládjánál, amely magában foglalja a leányvállalatokat és kapcsolt vállalkozásokat, (együttesen „ Mars ”, „mi”, „minket” vagy „mieink”) webhelyeinken, mobilalkalmazásainkban vagy más olyan oldalainkon keresztül, amelyek megjelenítik ezt az Adatvédelmi Nyilatkozatot (együttesen: „Webhelyek”). Ez az Adatvédelmi Nyilatkozat az Öntől személyesen, valamint bármely kiskereskedelmi, diagnosztikai, képalkotó és/vagy állatorvosi kórházunkban és kisállat-egészségügyi intézményünkben (a "Webhelyeken" is) gyűjtött információkra is vonatkozik, valamint abban az esetben, ha Ön állásra jelentkezik a Marsnál.

Elkötelezettek vagyunk az Önnel való együttműködés mellett, hogy azonnal válaszoljunk az esetlegesen felmerülő kérdéseire vagy aggályaira.

Ha általános jellegű kérdése van, illetve a globális adatvédelmi csapathoz és/vagy a Mars Adatvédelmi Tisztviselőjéhez szeretne fordulni, kattintson ide. Ha az adataival kapcsolatos kérelme van, és élni szeretne a vonatkozó jogszabályok szerinti jogaival, kattintson ide. Ha Ön kaliforniai lakos, és élni szeretne azzal a jogával, hogy a személyes adatai értékesítésétől való tartózkodást kérje, kattintson ide.  Kérelmet benyújthat az 1-844-316-5985 telefonszámon is, vagy kapcsolatba léphet az adott Mars szervezettel, amellyel kapcsolatban áll, ideértve az alábbiakat:

  • Banfield Kisállatkórház: ide kattintva vagy a 888-899-7071 telefonszámon
  • BluePearl Specialty + Emergency Pet Hospital: ide kattintva vagy a 855-900-8444 telefonszámon
  • VCA Animal Hospitals: ide kattintva vagy az 1-844-276-5786 telefonszámon.

Az Adatvédelmi Nyilatkozat kinyomtatásához kattintson ide.

Ez az Adatvédelmi Nyilatkozat a Mars, Incorporated és cégcsaládja által gyűjtött vagy feldolgozott Személyes Adatokra vonatkozik. Az Adatvédelmi Nyilatkozat akkor érvényes, ha Személyes Adat gyűjtést végzünk személyesen, webhelyeinken, mobilalkalmazásainkon, e-mailen, állatorvosi kórházakon, közösségi médián és más, jelen Adatvédelmi Nyilatkozatot feltüntető oldalakon keresztül (a „Webhelyek").  Az Ön Személyes Adatai olyan információkat vagy információk kombinációját tartalmazzák, amelyek közvetlenül vagy közvetve felhasználhatók az Ön azonosítására („Személyes Adat").  Ide tartoznak az olyan azonosítók, mint a név, személyi azonosító szám, helymeghatározási adatok, online azonosító vagy a fizikai, élettani, genetikai, mentális, gazdasági, kulturális vagy társadalmi identitás tényezői.  Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Személyes Adatok definíciója régiónként változhat. Ha olyan információkat gyűjtünk, amelyek Személyes Adatoknak számítanak az Ön régiójában, akkor ezeket a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatnak és a vonatkozó helyi jogszabályoknak megfelelően kezeljük.   

Kérjük, figyelmesen olvassa el ezt az Adatvédelmi Nyilatkozatot, hogy megértse az Ön Személyes Adataira vonatkozó szabályzatainkat és gyakorlatainkat. Ez az Adatvédelmi Nyilatkozat időről időre változhat. A lényeges változásokról úgy tájékoztatjuk Önt, hogy ésszerű időn át értesítést teszünk közzé a honlapunkon, és megváltoztatjuk az "Utolsó frissítés" dátumát. Kérjük, ellenőrizze rendszeresen a frissítéseket.

Betartjuk az országos és állami adatvédelmi jogszabályokat, és együttműködünk az adatvédelmi hatóságokkal.

Ha Ön olyan joghatóság területén tartózkodik, amely ismeri az „adatkezelő” fogalmát vagy hasonlót, akkor az adatkezelő a következő:

Mars, Incorporated
c/o: Adatbiztonsági és Adatvédelmi Igazgató

Dundee Road
Slough, Berkshire SL1 4LG
Kapcsolat: [email protected] vagy [email protected]

Különféle kategóriájú Személyes Adatokat gyűjthetünk és dolgozhatunk fel.  A következő kategóriájú Személyes Adatokat a forrásukra, a céljukra és a közzétételükre vonatkozó információk követik.

  • Azonosítók. Azonosítókat közvetlenül Öntől vagy harmadik személyektől, például adatbrókerektől vagy közösségi média platformoktól kapunk. Az azonosítók olyan tényezők, mint például az Ön neve vagy elérhetősége. Ezeket az Ön által kért funkciók, termékek és szolgáltatások biztosítására és fejlesztésére; regisztrációhoz, versenyekhez és promóciókhoz; Önnel való kommunikációra információnyújtás céljából; személyre szabott tartalmak, információk biztosításához, valamint termékeinkkel vagy cégcsaládunkkal kapcsolatos brosúrák, kuponok, minták, ajánlatok és egyéb információk küldéséhez; amikor az Önnel kötött szerződésben vállaljuk feladatainkat; a személyes adatok feldolgozásához,  a vevők vagy szállítók értékeléséhez és elfogadásához szükséges személyes adatok feldolgozásához; releváns hirdetéshez és/vagy kutatásokhoz használjuk. Üzleti céllal megosztjuk őket a Mars cégcsaládon belül és a szolgáltatókkal.
  • Az ügyfélnyilvántartásokban szereplő személyes adatok kategóriái. Ezeket közvetlenül Öntől kapjuk meg. Az Ön által kért szolgáltatások, termékek és szolgáltatások biztosítására és fejlesztésére használjuk; személyre szabott tartalom és információk biztosítására, és prospektusok, kuponok, minták, ajánlatok és egyéb információk Önnek való elküldésére a termékeinkkel vagy cégcsaládunkkal kapcsolatban; amikor az Önnel kötött szerződés szerinti feladatainkat látjuk el és/vagy azon személyes adatok feldolgozásához, amely az ügyfelek vagy szállítók értékeléséhez és elfogadásához szükséges. Üzleti céllal megosztjuk őket a Mars cégcsaládon belül és a szolgáltatókkal.
  • Különleges Személyes Adatok, beleértve a védett osztályozási jellemzőket, a földrajzi elhelyezkedést és a pontos földrajzi  helymeghatározási adatokat. Védett besorolási jellemzőket és pontos földrajzi  helymeghatározási adatokat közvetlenül Öntől vagy harmadik személyektől kapunk, például adatbrókerektől vagy közösségi média platformoktól. Geolokációs adatokat is kapunk közvetlenül Öntől, közvetve Öntől (pl., ha engedélyezi a helymeghatározási szolgáltatásokat) és/vagy harmadik személyektől, például közösségi média platformoktól. Ezeket az Ön által kért funkciók, termékek és szolgáltatások biztosítására és fejlesztésére; regisztrációhoz, versenyekhez és promóciókhoz; személyre szabott tartalmak, információk biztosításához, valamint termékeinkkel vagy cégcsaládunkkal kapcsolatos brosúrák, kuponok, minták, ajánlatok és egyéb információk küldéséhez; amikor az Önnel kötött szerződésben vállaljuk feladatainkat; a személyes adatok feldolgozásához,  a vevők vagy szállítók értékeléséhez és elfogadásához szükséges személyes adatok feldolgozásához használjuk. Üzleti céllal megosztjuk őket a Mars cégcsaládon belül és a szolgáltatókkal.
  • Kereskedelmi információk. Ezeket közvetlenül Öntől kapjuk meg, amikor árukat és szolgáltatásokat vásárol bármely kiskereskedelmi helyszíneinken, beleértve az állatkórházainkat és az internetet. Kereskedelmi információkat használunk az Ön által igényelt szolgáltatások, termékek és szolgáltatások biztosítására és fejlesztésére; személyre szabott tartalom és információk biztosítására, és prospektusok, kuponok, minták, ajánlatok és egyéb információk Önnek való elküldésére termékeinkről vagy cégcsaládunkról; és/vagy releváns hirdetések megjelentetésére. Üzleti céllal megosztjuk őket a Mars cégcsaládon belül és a szolgáltatókkal.
  • Internet vagy más hasonló hálózati tevékenység. Ezeket közvetve Öntől (pl. az oldalainkon végzett tevékenységeinek megfigyeléséből) vagy harmadik személyektől kapjuk meg, például adatelemző szolgáltatóktól. Ezekkel személyre szabott tartalmat és információkat nyújtunk Önnek, és prospektusokat, kuponokat, mintákat, ajánlatokat és egyéb információkat küldünk Önnek termékeinkről vagy cégcsaládunkról; és/vagy releváns hirdetéseket jelenítünk meg. Üzleti céllal megosztjuk őket a Mars cégcsaládon belül és a szolgáltatókkal.
  • Szakmai vagy foglalkoztatással kapcsolatos információk. Szakmai vagy foglalkoztatással kapcsolatos információkat közvetlenül Öntől vagy harmadik személyektől (azaz háttérellenőrző szolgáltatóktól) kapunk. Ezeket az álláspályázatok feldolgozásához használjuk fel, illetve amikor az Önnel kötött szerződésben vállalt feladatunkat teljesítjük.. Üzleti céllal megosztjuk őket a Mars cégcsaládon belül és a szolgáltatókkal.
  • Más Személyes Adatokból levont következtetések. Ezeket közvetve Öntől (pl. az oldalainkon végzett tevékenységeinek megfigyeléséből) vagy harmadik személyektől kapjuk meg, például adatelemző szolgáltatóktól. Ezeket használjuk az Ön által igényelt szolgáltatások, termékek és szolgáltatások biztosítására és fejlesztésére; személyre szabott tartalom és információk biztosítására, és prospektusok, kuponok, minták, ajánlatok és egyéb információk Önnek való elküldésére termékeinkről vagy cégcsaládunkról; és/vagy releváns hirdetések megjelentetésére. Üzleti céllal megosztjuk őket a Mars cégcsaládon belül és a szolgáltatókkal.

Különféle forrásokból gyűjthetünk információkat, ideértve a névjegyzékeket, az eredetileg a Mars cégcsalád más vállalataitól gyűjtött demográfiai adatokat, valamint más harmadik személytől jogszerűen szerzett személyes adatokat, amelyeket az alábbiakban ismertetett célokból gyűjtött más információkkal összekapcsolhatunk.

Az alábbi konkrét személyes adatokat gyűjtjük:

  • Személyes elérhetőségek. Ide tartoznak az olyan adatok, mint például a név, cím, telefonszám vagy e-mail-cím. Például, ha online regisztráció során ad meg elérhetőségeket, amikor üzleti kapcsolatba lép velünk, vagy amikor szolgáltatást nyújt nekünk. Egyes Webhelyek lehetővé teszik, hogy Ön személyes fiók létrehozásához felhasználónevet és jelszót hozzon létre.
  • Információk a velünk végzett tranzakcióiról. Például az Ön vásárlási előzményei, a számlázási és szállítási információk, valamint a termékeink vagy szolgáltatásaink használatára vonatkozó egyéb információk.
  • Fizetési információk. Ez magában foglalja a hitel- vagy bankkártyájára, az online fizetési számlájára vagy más fizetési lehetőségekre vonatkozó információkat.
  • Egyedi vásárlói és kereskedelmi információk. Például felhasználónevek és egyéb bejelentkezési adatok.
  • Információk, amelyek jelzik érdeklődését egy pozíció iránt. Például a preferenciái, a munkaelőzményei és a munkapályázatokkal kapcsolatos információk.
  • Demográfiai adatok. Például olyan adatok, mint az életkor, nem, hobbi vagy tevékenységek, ízlés vagy preferenciák.
  • Különleges információk.  Például, amikor Ön egy állásra jelentkezik nálunk, bizonyos információkat gyűjthetünk, amennyiben azt a törvény megengedi és/vagy szükségessé teszi, és/vagy Ön önkéntesen adja meg azokat.
  • Az ügyfelekkel vagy szállítókkal kötött megállapodások adatai.  Ez magában foglalja a vevő vagy eladó értékelését és elfogadását. Például összegyűjtjük a hitelképességi állapotot vagy szankciókkal vagy megfigyelési listákkal kapcsolatos nyilvánosan elérhető információkat. 
  • Webhelyeinkről és közösségi oldalainkról gyűjtött információk. Ez magában foglalja azokat az információkat, amelyeket akkor gyűjtünk, amikor Ön kapcsolatba lép velünk. Például megjegyzések, fényképek vagy egyéb információk, amelyeket blogokon, üzenőfalakon vagy közösségi hálózatokon keresztül tesz közzé.
  • Eszközinformációk. Például az IP-cím, eszközazonosító, az eszköz operációs rendszere, a böngésző típusa, a webhelyünk előtt vagy után felkeresett webhelyek, a webhelyünkön megtekintett oldalak és tevékenységek, továbbá a hirdetésekkel végzett interakciók.
  • Harmadik személy szolgáltató és hirdetési partnerek is gyűjthetnek automatikusan információkat. Egyéb információk, amelyeket Öntől az Ön hozzájárulásával gyűjtöttünk.
     

Az Ön háziállatáról gyűjtött információk – például faja, fajtája, születésnapja vagy kezelési előzményei – nem tekinthetők személyes adatnak.

Személyes Adatait különféle törvényes célokra használhatjuk fel, többek között az alábbiakra:

  • Az Ön által kért funkciók, termékek és szolgáltatások biztosítása. Az általunk gyűjtött Személyes Adatokat felhasználhatjuk az Ön kérelmeinek teljesítésére, valamint funkcióink, termékeink és szolgáltatásaink használatának lehetővé tételére. Ez magában foglalja a fizetés feldolgozását a vásárlásoknál, előfizetéseknél vagy eladásoknál, valamint az esetleges csalárd tranzakciók elleni védelem vagy azok azonosítása érdekében.
  • Regisztráció, versenyek és promóciók. Felhasználhatjuk az Ön Személyes Adatait a versenyeken való részvételhez, ha úgy dönt, hogy részt vesz azokon, az Ön az eredményekről való értesítéséhez, és az Ön bizonyos funkciókra, termékekre és szolgáltatásokra történő regisztrálásához az Ön marketing preferenciáinak megfelelően.
  • Önnel való kommunikáció és tájékoztatás nyújtása. Felhasználhatjuk az Ön Személyes Adatait az Önnel való kommunikációhoz, kérdéseinek vagy megjegyzéseinek megválaszolásához vagy frissítések és hírek szolgáltatásához. És ha Ön jelezte, hogy érdeklődik a Marsnál betöltendő pozíciók iránt, akkor értesítjük Önt, ha megfelelő állások nyílnak meg.
  • Arra, hogy Önnek személyre szabott tartalmat és tájékoztatást nyújtsunk, továbbá tájékoztató füzeteket, kuponokat, mintákat, ajánlatokat és egyéb információkat küldjünk termékeinkről vagy vállalatcsoportunkról. Ahol a törvény előírja, megkérjük az e-mail címüket megadó látogatókat, hogy közöljék velünk, szeretnének-e további információt vagy frissítéseket tőlünk, például információkat a cégcsaládunkban elérhető termékekről és szolgáltatásokról. A látogatók számára „leiratkozási” lehetőséget is kínálunk, ha nem szeretnének információkat kapni tőlünk. Időnként Ön felkérést kaphat a „feliratkozásra”, mielőtt meghatározott módon felvesszük Önnel a kapcsolatot, vagy mielőtt bizonyos szolgáltatások elérhetővé válnának.
  • Amikor teljesítjük az Önnel kötött szerződés előírta kötelességünket. Szükség szerint felhasználhatjuk az Ön Személyes Adatait, amikor szolgáltatóként dolgozik vagy állásra jelentkezik nálunk. Ha Ön fogyasztó vagy szolgáltatásaink felhasználója, személyes adatait az Önnel kötött megállapodásunkban foglalt kötelezettségeink teljesítéséhez használjuk fel.
  • Az ügyfelek és beszállítók felméréséhez és felfogadásához. Ebbe beletartozik az egyes ügyfelek vagy szállítók személyazonosságának és hitelképességének ellenőrzése, átvilágítás elvégzése, valamint a nyilvánosan elérhető kormányzati és/vagy szankciós listák és egyéb harmadik személytől származó adatforrások, a Mars eseményregisztereinek és ágazati figyelmeztető rendszereinek és/vagy harmadik személytől származó hitelesítési szolgáltatásoknak a használata és az azokban való részvétel. A személyes adat összegyűjtésekor bevonhatunk hitelreferencia-ügynökséget vagy más harmadik személyt is.
  • Releváns hirdetések megjelenítéséhez. Vásárolhatunk és használhatunk feliratkozási e-mail-listákat a potenciális ügyfelekkel való kapcsolatfelvételhez. Megkérjük a listák szolgáltatóit, hogy erősítsék meg, hogy az elérhetőségi adatokat csak azok számára adják meg, akik ajánlatokat és információkat szeretnének e-mailben kapni.. A demográfiai és preferenciainformációkat felhasználhatjuk a reklámozáshoz azon felhasználók számára is, akikre nézve a leginkább relevánsak. Ily módon a felhasználók azokat a hirdetéseket láthatják, amelyek valószínűleg érdeklik őket. Tiszteletben tartjuk a leiratkozási kérelmeket. Hirdetési gyakorlatunkkal kapcsolatos további részletekért kattintson ide az Online érdeklődés-alapú hirdetési irányelveink megtekintéséhez.
  • Ahhoz, hogy ajánlatokat küldhessünk Önnek. Néha ajánlatokat, kuponokat és információkat teszünk elérhetővé postai úton, köztük katalógusokat is. Például, amikor az ügyfelek internetes rendelést adnak le egy katalógusból valamelyik webáruházunkban, vagy feliratkoznak egy online katalógusunkra, felvehetjük őket azok listájára, akiknek katalógust küldünk. Felhasználhatunk harmadik személyektől vagy nyilvános forrásokból származó listákat is. Az Ön beleegyezésével neveket és címeket cserélhetünk más vállalatokkal, amelyek ajánlatok küldése céljából postai úton felvehetik Önnel a kapcsolatot. Bármikor leiratkozhat.
  •  A webhelyeken keresztül kínált funkciók, termékek és szolgáltatások javítása érdekében. A Személyes Adatokat felhasználhatjuk a Mars termékcsalád termékkínálatának, szolgáltatásainak, valamint webhelyeink és funkcióink fejlesztésére.
  • Adatainak összekapcsolásához a Mars családon belül. A Mars családhoz tartozó más vállalatok által jogszerűen gyűjtött személyes adatokat összekapcsolhatjuk, hogy egységes képet hozzunk létre ügyfeleinkről belső piackutatás és/vagy kampányaink hatékonyságának mérése céljából és jogos érdekeink alapján. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük, hol vannak vásárlóink a Mars családon belüli különböző márkáink és üzletágaink között, és ez támogat minket termékeink és szolgáltatásaink fejlesztésében.
  • Bizonyos automatizált döntéshozatali tevékenységekhez. Felhasználhatjuk az általunk gyűjtött személyes adatokat online hirdetésekhez és/vagy személyiségprofil készítéséhez. Az alábbiakban részletesen ismertetjük az általunk gyűjtött Személyes Adatokat, azok felhasználási módját, valamint azt, hogy Ön hogyan tiltakozhat az automatizált döntéshozatal ellen.
     

Milyen törvényes alapokon dolgozhatjuk fel személyes adatait?
 

  • Létfontosságú érdekeinek védelmében. Feldolgozhatjuk például a Személyes Adatokat egészségügyi és biztonsági okokból, ha Ön egy Mars létesítményben tartózkodik, vagy állásra jelentkezők esetében bizonyos joghatóságok munkavállalói képviseleteivel kötött további megállapodásokhoz, valamint a közérdek védelme érdekében.
  • Az Ön utasítására és hozzájárulásával.
  • Tudományos kutatási célokra.
  • Egyéb törvényes üzleti célokra. Az üzleti és marketinggyakorlatok javítása érdekében jogos érdekeinkre is támaszkodhatunk. Ez egyebek mellett magába foglalja a jogszabályi megfelelést, kutatást és elemzést, adatok kombinálását, klinikai vizsgálatokat, diagnózis értékelését, háziállatok kezelését és a fent leírt egyéb célokat. Ha jogos érdekeinkre hagyatkozunk, érdekmérlegelési tesztet végzünk annak biztosítására, hogy mérlegeljük és egyensúlyba hozzuk a vonatkozó adatvédelmi jogszabályok szerinti jogaira gyakorolt esetleges hatásokat, mielőtt bármilyen adatfeldolgozást végzünk. Nem használjuk fel az Ön Személyes Adatait olyan tevékenységekre, amelyek esetében az Önre gyakorolt hatás felülírja a jogos érdekeinket, kivéve, ha ehhez az Ön beleegyezésével rendelkezünk, vagy ha erre egyébként jogszabály kötelez vagy megengedi számunkra.

Az alábbi esetekben az Ön Személyes Adatait a jelen Adatvédelmi Nyilatkozattal összhangban lévő célokból megoszthatjuk vagy nyilvánosságra hozhatjuk.

  • A Marson és a Marscégcsaládon belül. Például az Önről gyűjtött Személyes Adatok összekapcsolásához.
  • Forgalmazókkal vagy ügynökökkel. Megoszthatjuk Személyes Adatait az általunk igénybe vett cégekkel, melyek szolgáltatásokat nyújtanak számunkra. Amikor Személyes Adatokat osztunk meg a számunkra szolgáltatásokat nyújtó vállalatokkal, azok nem használhatják azokat más célra. Személyes adatait bizalmasan kell kezelniük, kivéve, ha Ön másként nem járul hozzá.
  • Ahol a Személyes Adatokat egyéb üzleti vagyonnal együtt továbbadhatják. Ebben az esetben a Személyes Adatok bármely értékelési folyamat során is megoszthatók, a titoktartási és nyilvánosságra hozatali követelmények betartásával.
  • Ahol megkaptuk az Ön utasítását vagy hozzájárulását az Ön Személyes Adatainak nyilvánosságra hozatalához.
  • A jogszabályoknak való megfeleléshez, illetve jogi eljárásokra vagy törvényes megkeresésekre való válaszadáshoz, beleértve a bűnüldöző és kormányzati szervek megkereséseit is.
  • Fogyasztói panaszok vagy esetleges törvénysértések kivizsgálásáért, a weboldal integritásának védelméért, az Ön kérelmeinek teljesítéséért vagy nyomozásban való együttműködésért.
  • A Mars vállalatcsoport vagy vásárlóink jogainak vagy tulajdonának védelméért, beleértve a weboldalak és a szolgáltatások használatát szabályozó feltételek betartatását.
  • Ha jóhiszeműen úgy ítéljük meg, hogy a hozzáférést vagy közzétételt a Mars dolgozóinak vagy vásárlóinak személyes biztonsága, illetve a közérdek vagy kisállatok biztonsága megköveteli.
  • Egyéb törvényes üzleti célok támogatására. Ebbe többek között beletartozik a jogi megfelelés, a klinikai vizsgálatok előmozdítása, valamint a háziállatok diagnózisának és kezelésének értékelése.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Webhelyek hivatkozásokat tartalmazhatnak, vagy harmadik személyek webhelyeire hivatkozhatnak, amelyek adatvédelmi gyakorlata eltérhet a miénktől. Ha Személyes Adatokat ad meg ezeknek a webhelyeknek, akkor az Ön adatait ezek adatvédelmi szabályzatai szabályozzák. Javasoljuk, hogy tekintse át az Ön által felkeresett webhelyek adatvédelmi szabályzatát.

Anonimizált adatokat adhatunk el harmadik személyeknek, továbbá megoszthatunk névtelen vagy személyazonosításra nem alkalmas információkat a fent leírtak szerint. Az anonimizált vagy személyazonosításra nem alkalmassá tett információkat összekapcsolhatjuk más anonimizált, vagy  személyazonosításra nem alkalmassá tett információkkal, melyek más forrásokból származnak. Összesített és anonimizált információkat is megoszthatunk harmadik személyekkel, például tanácsadókkal, hirdetőkkel és befektetőkkel általános üzleti elemzés céljából. Közölhetjük például hirdetőinkkel a webhelyünk látogatóinak számát és a legnépszerűbb funkciókat vagy szolgáltatásokat.

Amikor jelentkezik egy pozícióra a Mars cégcsaládnál, a Személyes Adatait az itt leírtak szerint dolgozzuk fel a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően. A Mars tiszteletben tartja az Ön adatainak védelmét, és Személyes Adatait állásra jelentkezőként bizalmasan kezeli. Személyes Adatait a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban leírtak szerint, valamint az alábbiak szerint használjuk fel és osztjuk meg, amennyiben az Önre, mint állásra jelentkezőre vonatkozik.

Az általunk Önről, mint állásra jelentkezőtől gyűjtött Személyes Adatok

Ha állásra jelentkezik a Marsnál, megkérjük, hogy adja meg Személyes Adatait pályázatának értékeléséhez. Dönthet úgy is, hogy további személyes adatokat is megad (például információkat a hobbikról és szociális preferenciákról). Minden információt önkéntes alapon ad meg, és Ön választja ki, hogy milyen Személyes Adatokat közöl velünk. Felhívjuk figyelmét, ha úgy dönt, hogy nem adja meg a kért Személyes Adatokat, korlátozott lehet a lehetőségünk, hogy figyelembe vegyük az érintett pozícióra való jelentkezését.

Harmadik személytől származó információk

Nyilvános forrásokból vagy harmadik személyektől is kaphatunk információkat Önről. Például annak érdekében, hogy ellenőrizzük a jelentkezésében szereplő információkat vagy a magatartásra vonatkozó háttérszűréseket végezzünk harmadik személyen keresztül, ahogy azt a vonatkozó jogszabályok lehetővé teszik. Ha úgy dönt, megadhat nekünk Személyes Adatokat harmadik személyek webhelyein, mint a LinkedIn-en, ha ez vonatkozik az adott piacra. Ha úgy dönt, hogy engedélyezi a Mars számára a hozzáférést ezekhez a Személyes Adatokhoz, azzal elfogadja, hogy a Mars Adatvédelmi Nyilatkozatával összhangban gyűjtheti, tárolhatja és felhasználhatja ezeket az információkat.

Hogyan használja fel a Mars az állásra jelentkezőként megadott személyes adatokat?

A Mars az Ön Személyes Adatait az Ön jelentkezésének feldolgozásához használja fel, többek között az alábbi célokra.

  • Állásra jelentkezők felvétele, értékelése és kiválasztása
  • Általános, humán erőforrás igazgatás és menedzsment
  • Elégedettségi felmérések készítése (például a felvételi folyamat irányításához és javításához)
  • Foglalkoztatási referenciák ellenőrzése, háttér-ellenőrzések és kapcsolódó értékelések elvégzése
  • A jogi és vállalati követelményeknek való megfelelés  (például a sokféleség figyelemmel kísérése érdekében)
  • Kommunikáció Önnel a jelentkezésével és a Mars iránti érdeklődésével kapcsolatban.
  • Jövőbeli munkalehetőségek, ha engedélyezi ezt a felhasználást
     

Profilalkotás és automatizált döntéshozatal

A Mars a Személyes Adatokat adat- és statisztikai elemzés céljából is feldolgozhatja. A jogszabályi előírásoknak való megfelelés, illetve a Mars jogos érdekei miatt üzembe állíthatunk globális szintű toborzási elemzés és diverzitásfigyelést az Ön beleegyezésével, ahol ezt a vonatkozó jogszabályok  lehetővé teszik. Önnek joga van ahhoz, hogy ne szülessen Önnel kapcsolatban olyan döntés, amely kizárólag automatizált feldolgozáson alapul, ideértve a profilalkotást is, ha ez a döntés olyan joghatásokat vált ki, amelyek jelentős mértékben érintik Önt. A Mars a toborzási folyamat részeként nem hoz kizárólag automatizált döntéseket a jelöltekről.

Kivel osztja meg a Mars az állásra jelentkezőként megadott Személyes Adatokat?

Az Ön Személyes Adatait a Mars családon belüli Mars szervezetek között és csak azokkal a Mars munkatársakkal osztjuk meg, akiknek valóban szükségük van rá feladataik és kötelezettségeik ellátásához, valamint olyan harmadik személyekkel, akiknek erre jogos üzleti igényük van. Az állásra jelentkezőkhöz kapcsolódó harmadik személyek közé tartoznak a munkaerő-közvetítő ügynökségek, tanácsadók, háttérszolgáltatók és ügyvédek. Ezek a szolgáltatók az Önt foglalkoztató Mars szervezettől függenek, és idővel változhatnak. Mindig törekszünk annak biztosítására, hogy azok a harmadik személyek, akik Személyes Adatokat kezelnek, ezt a jelen Adatvédelmi Nyilatkozattal és a vonatkozó jogszabályokkal összhangban tegyék.

Ha a továbbiakban nem szeretné, hogy az elérhetőségi adatait a Mars vagy harmadik személyek termékeinek vagy szolgáltatásainak népszerűsítésére használjuk, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a fent megadott elérhetőségeken.

Ha promóciós e-mailt küldünk, leiratkozhat az e-mail alján, így a továbbiakban nem kap promóciós e-maileket. Egyes esetekben kérhetjük az Ön hozzájárulását, mielőtt promóciós e-maileket küldenénk. Ha elutasítja a hozzájárulás megadását, bizonyos e-maileket nem fog megkapni tőlünk.

Még ha úgy is dönt, hogy nem szeretne promóciós e-maileket kapni, akkor is kaphat olyan e-maileket, amelyek megkönnyítik, befejezik vagy megerősítik azt a kereskedelmi tranzakciót, amelynek velünk való megkötéséhez már hozzájárult. Ezek magukban foglalják a háziállatok egészségével kapcsolatos értesítéseket, az időpontok emlékeztetőit, a regisztráció befejezését, a felhasználói adatok javítását, a jelszó-visszaállítási kérelmeket, az ügyletek megerősítéseit, a szállítási értesítéseket és a velünk folytatott tranzakciókhoz nélkülözhetetlen kommunikációt.

Szöveges/SMS-üzenetküldést is kínálhatunk Önnek. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy fel kell iratkoznia, hogy szöveges üzeneteket kaphasson tőlünk. Bármikor leiratkozhat arról, hogy meghatározott szöveges üzenetek kapjon tőlünk (az időpontok emlékeztetőinek kivételével), ha SMS-ben STOP választ küld bármilyen szöveges üzenetre. 

Ha kifejezetten nem jelezzük, minden szöveges üzenetküldési szolgáltatást ingyenesen kínálunk Önnek. Üzenetküldési, adatátviteli és egyéb díjak lehetnek érvényben. Ön felel minden olyan felmerülő mobiltelefon-díjért (felhasználás, előfizetés stb.), amely valamely termékünk vagy szolgáltatásunk használatából ered. Kérjük, olvassa el mobilszolgáltatójának ár táblázatát a szöveges üzenetek küldésének és fogadásának díjainak meghatározásához.
 

Weboldalaink többsége felnőtteknek készült. Ha valamelyik webhelyünk fiatalabb közönségnek szól, szülő vagy gyám beleegyezését kérjük a helyi jogszabályoknak megfelelően.  

További információért olvassa el a Mars marketingkódexét. Ha megtudja, hogy egy gyermek a jelen szabályzat megsértésével regisztrált e-mailes hírlevelekre, vagy más módon megadta Személyes Adatait, jelentse be nekünk a jelen szabályzat tetején megadott elérhetőségek segítségével. Ha tudomásunkra jut, hogy egy kiskorú felhasználó szülői engedély nélkül megadta Személyes Adatait, akkor megszüntetjük az érintett fiókot, és töröljük a felhasználó által megadott összes Személyes Adatot, amennyire ez lehetséges.

Mit kell tudni az online viselkedésalapú hirdetésekkel kapcsolatos szabályzatunkról?

Tekintse meg a Hirdetések választási lehetőségei és Sütik közleményeket, amelyek részletes tájékoztatást nyújtanak az viselkedésalapú online hirdetésekkel és a cookie-k használatával kapcsolatos gyakorlatainkról.

Mit kell még tudni?

Hol történik az adatai tárolása és feldolgozása?

Az általunk gyűjtött vagy kapott Személyes Adatok tárolása és feldolgozása az Egyesült Államokban vagy bármely más olyan országban történhet, ahol mi vagy szolgáltatóink létesítményekkel rendelkeznek.

A Személyes Adatok tárolását végző szerverek és adatbázisok kívül eshetnek azon az országon, ahonnan Ön a webhelyet elérte, és olyan országban lehetnek, amelynek adatvédelmi jogszabályai nem egyeznek meg az Ön lakóhelye szerinti országéival. Az Ön által megadott Személyes Adatokat a jogszabályi előírásoknak megfelelően külföldre is küldhetjük. A Személyes Adatokat kizárólag a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatnak megfelelően gyűjtjük, dolgozzuk és használjuk fel.

Mennyi ideig tároljuk a Személyes Adatait?

Személyes Adatait csak addig őrizzük és tároljuk, amíg erre jogos üzleti célunk van, adatmegőrzési irányelveinkkel összhangban.

Mi a helyzet a nyilvánosan (például chatszobákban, üzenőfalakon vagy más interaktív fórumokon) elérhető Személyes Adatokkal?

Csevegőszobákat, üzenő- vagy hirdetőtábla rendszereket vagy interaktív területeket kínálhatunk, ahol a látogatók megjegyzéseket vagy információkat tehetnek közzé. Amennyiben van csevegőszoba, hirdetőtábla rendszer vagy üzenőfal, közösségi hálózati lehetőségek vagy egyéb interaktív területek, feltétlenül ellenőrizze a közzétett szabályokat. A közzétett szabályok, valamint a webhely felhasználási feltételei kötelező érvényűek Önre nézve. A részvételi szabályok életkori és egyéb korlátozásokat állapíthatnak meg, például sértő, bántó és vitát kiváltó tartalom közzétételére vonatkozóan. Minden, amit az interneten tesz közzé, nyilvános információ. Nem vállalunk felelősséget azért, amit Ön önként tesz közzé. A felhasználóknak óvatosan kell eljárniuk a Személyes Adatok interneten való közzétételekor.

Átruházás

Személyes Adatait megoszthatjuk vagy továbbíthatjuk bármely közvetlen vagy közvetett átszervezési folyamat során, ideértve, de nem kizárólagosan, az egyesüléseket, felvásárlásokat, elidegenítéseket, csődeljárásokat és üzleti vagyonunk egészének vagy egy részének értékesítését.  Személyes Adatai megoszthatók az ilyen tranzakció befejezését követően és/vagy az átvitelre váró értékelési feldolgozás során (a titoktartási követelményeknek megfelelően).  Átadás esetén az Ön Személyes Adataira a jelen Adatvédelmi Nyilatkozat vagy egy olyan szabályzat vonatkozik, amely legalább a jelen Adatvédelmi Nyilatkozattal azonos mértékben védi az Ön Személyes Adatait, hacsak Ön másként nem járul hozzá.

Hogyan óvjuk meg a Személyes Adatait?

Megfelelő szervezési és technikai intézkedéseket tartunk fenn (és ugyanezt megköveteljük szolgáltatóinktól is) a Személyes Adatai biztonságának védelme érdekében. Ha kérdése van az általunk alkalmazott biztonsági intézkedésekkel kapcsolatban, felveheti velünk a kapcsolatot az Adatvédelmi Nyilatkozat tetején megadott elérhetőségeken.

Javasoljuk, hogy Ön is tegyen további intézkedéseket a Személyes Adatai védelme érdekében. Például telepítse a legfrissebb víruskereső szoftvereket, zárja be a böngészőket használat után, kezelje bizalmasan bejelentkezési adatait és jelszavait, valamint frissítse rendszeresen a szoftvereket és alkalmazásokat annak érdekében, hogy a legújabb biztonsági szolgáltatásokkal rendelkezzen.

Személyes adatok nemzetközi átadása

Ha úgy dönt, hogy megadja nekünk személyes adatait, ezeket továbbíthatjuk  kapcsolt vállalkozásainknak és leányvállalatainknak vagy más harmadik személyeknek a helyi jogszabályoknak megfelelően.

Személyes Adatait az Ön országából vagy joghatóságából más országokba vagy joghatóságokba is továbbíthatjuk, a jogi követelményeknek megfelelően. A Mars elsősorban az Európai Unió Bizottságának Általános Szerződési Feltételeit használja az Európai Unióból, az EGT-ből, az Egyesült Királyságból és Svájcból az EGT-n kívüli országokba (beleértve az Egyesült Királyságot is) történő adattovábbításra. Más joghatóságok közötti adattovábbítás esetén a Mars a nemzetközi adattovábbításhoz más jogi mechanizmusokra is támaszkodhat, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően.

Lakóhelyétől függően az Ön rendelkezésére álló jogok bizonyos tekintetben eltérhetnek. A Mars a helyi jogszabályi előírásoknak megfelelően válaszol minden az Ön jogaival kapcsolatos megkeresésre.

Ha az alábbiakban felsorolt jogok valamelyikével kapcsolatban kíván kérelmet benyújtani, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a fent megadott elérhetőségeken.

Hozzáférési jog

Ön jogosult arra, hogy megerősítést kapjon arról, hogy Személyes Adatainak feldolgozása folyamatban van-e vagy sem. Ez esetben Önnek joga van hozzáférni a Személyes Adatokhoz és egyéb információkhoz, például a célokhoz, a Személyes Adatok kategóriáihoz, azon címzettek (vagy címzettek kategóriáinak) listájához, akik előtt a Személyes Adatok felfedésre kerültek vagy kerülnek, különösen harmadik országokban vagy nemzetközi szervezeteknél lévő címzettek esetén, ahol lehetséges, az előre jelzett időtartamhoz, amíg a személyes adatok tárolásra kerülnek, vagy ha ez nem lehetséges, az időszak meghatározásához használt kritériumokhoz, az Ön jogaihoz stb.

Ahol ez megvalósítható és a jogszabályok lehetővé teszik, az általunk feldolgozott Személyes Adatok másolatát biztosítjuk az Ön számára. További másolatokért az adminisztrációs költségek alapján ésszerű díjat számíthatunk fel. Ha elektronikus úton nyújtja be a kérelmet, akkor eltérő kérelem hiányában az információkat elektronikus formában adjuk meg.

Helyesbítés joga

Önnek joga van személyes adatait helyesbíteni vagy kiegészíteni, ha azok pontatlanok vagy hiányosak.

A törléshez való jog (a „felejtéshez való jog”)

Bizonyos körülmények között joga van Személyes Adatainak törléséhez. A példákat lásd alább.

  • A Személyes Adataira már nincs szükség abból a célból, amelyből feldolgozták őket
  • Ön visszavonja az adatfeldolgozás alapjául szolgáló hozzájárulását, és a feldolgozáshoz nincs más jogalapunk.
  • Ön kifogásolja a feldolgozást, és a feldolgozásra semmilyen ezt felülbíráló jogos érdek nem létezik
  • Személyes Adatait jogellenesen kezelték
  • Személyes Adatait törölni kell egy ránk vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése miatt

Ez a jog nem alkalmazható, amennyiben a feldolgozás az alábbi célokból szükséges.

  • A véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadságának gyakorlása érdekében
  • Olyan jogi kötelezettségnek való megfelelés érdekében, amely a ránk vonatkozó jogszabály értelmében feldolgozást ír elő
  • A közérdekű feladatok elvégzéséhez
  • A közegészségügy területén közérdekű okokból  
  • Közérdekű archiválási célokra, tudományos, történelmi, kutatási célokra vagy statisztikai célokra  
  • Jogi követeléseink megalapozása, gyakorlása vagy védelme érdekében

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az alábbi okok miatt jogában áll korlátozni a feldolgozást.

  • Ön vitatja a Személyes Adatai pontosságát, olyan időtartamra, amely lehetővé teszi számunkra, hogy ellenőrizzük a Személyes Adatai pontosságát
  • Az adatkezelés jogellenes, és Ön tiltakozik Személyes Adatai törlése ellen, és kéri azok felhasználásának korlátozását
  • A Személyes Adatokra már nincs szükségünk az adatkezelés céljaira, de Ön igényt tart rájuk jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez.
  • Ön gyakorolta az adatkezelés elleni tiltakozáshoz való jogát, mindaddig amíg nem ellenőrzik, hogy a mi jogos érdekeink elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos érdekeivel szemben.

 

Adathordozhatósághoz fűződő jog

Ön jogosult, hogy az Ön által megadott Személyes Adatokat strukturált, általánosan használt és géppel olvasható formátumban megkapja. Joga van arra, hogy ezeket a Személyes Adatokat egy másik adatkezelőnek küldje el, ha a feldolgozás beleegyezésen vagy szerződésen alapul, és automatizált eszközökkel történik.

Tiltakozás joga

Jogosult tiltakozni az Ön sajátos helyzetével kapcsolatos okokból Személyes Adatainak olyan kezelése ellen, amelyek jogos érdekeinken alapulnak. Ön jogosult lehet különösen arra, hogy tiltakozzon Személyes Adatainak a Mars családon belüli, jogos érdekeink alapján történő összekapcsolása ellen. A Személyes Adatok feldolgozását leállítjuk, kivéve, ha nyomós jogos érdekünk van az adatkezelésre, amely felülírja az érintett érdekeit, jogait és szabadságait, vagy jogi igények előterjesztéséhez, gyakorlásához vagy védelméhez fűződő jogait. Ha a Személyes Adatok direkt marketing célokból kerülnek feldolgozásra, beleértve a profilalkotást is, bármikor kifogást emelhet.

Automatizált egyéni döntéshozatal, beleértve a profilalkotást is

Ön jogosult arra, hogy ne vonatkozzon Önre kizárólag automatizált feldolgozáson alapuló döntés, ideértve a profilalkotást is, kivéve bizonyos, a helyi jog szerinti kivételek esetén.

A hozzájárulás visszavonásának joga

Ahol a Személyes Adatok feldolgozása az Ön hozzájárulásán alapul, Önnek jogában áll hozzájárulást bármikor visszavonni anélkül, hogy ez a visszavonás előtti hozzájáruláson alapuló adatkezelés jogszerűségét érintené.

Anonimitáshoz való jog

Jogában áll anonimitást is kérni. Ez azt jelenti, hogy az Ön Személyes Adatait nem gyűjtjük és nem kezeljük. Ha úgy dönt, hogy gyakorolja ezt a jogot, akkor előfordulhat, hogy nem tudjuk biztosítani az Ön számára a kívánt árukat vagy szolgáltatásokat.

Panasz felügyeleti hatóságnál való benyújtásának joga

Jogában áll panaszt tenni egy felügyeleti hatóságnál.

             Személyes Adatainak értékesítéséről való leiratkozás joga

Ön jogában áll „leiratkozni” a Személyes Adatai harmadik személyeknek történő értékesítéséről (illetve a 16 év alatti fogyasztók esetében a fennáll a jog arra, hogy Személyes Adataikat az ők vagy szülőjük beleegyezése nélkül ne adják el). E jogának gyakorlásához kérelmet nyújthat be a fent megadott űrlapon és/vagy a fenti „Ne adják el személyes adataimat” hivatkozás segítségével.

            A hátrányos megkülönböztetés tilalmához való jog

Önnek jogában áll a hátrányos megkülönböztetéstől való mentesülés, azaz, hogy egy vállalkozástól egyenlő szolgáltatást és árakat kapjon még a jogai gyakorlása után is.

„Shine the Light" közzététel

A kaliforniai törvények lehetővé teszik a kaliforniai lakosok számára, hogy meghatározott információkat kérjenek a Személyes Adatok harmadik személyeknek direkt marketing céljából történő átadásával kapcsolatban. Ha ilyen kérelmet szeretne benyújtani, kérjük írja be a „Shine the Light” kifejezést a „Kérelem Részletei” részbe a fenti űrlapon vagy a tárgysorba, ha e-mailben küldi be.

Vegye figyelembe, hogy ezen jogok némelyikét csak korlátozott számú alkalommal gyakorolhatja. Kijelölhet egy meghatalmazott képviselőt, aki kérelmet nyújthat be az Ön nevében. A képviselőnek igazolnia kell az Ön által adott meghatalmazását. Elutasíthatjuk az olyan képviselő kérelmét, aki nem igazolja, hogy Ön meghatalmazta arra, hogy az Ön nevében eljárjon.

Előfordulhat, hogy kérelmét ellenőriznünk kell, mielőtt teljesíthetnénk. Kérhetjük Öntől például, hogy erősítse meg azokat az adatokat, amelyekkel már rendelkezünk Önről. A kérelemben megadott Személyes Adatokat csak a kérelmező személyazonosságának vagy jogosultságának ellenőrzésére használjuk fel.

Pénzügyi ösztönzők

Időről időre különféle pénzügyi ösztönzőket kínálhatunk. A pénzügyi ösztönző feltételeinek megadására a pénzügyi ösztönzőre való feliratkozásakor kerül sor. Bármelyik pénzügyi ösztönzőtől elállhat. Az ajánlatok kiszámításakor az ajánlattal kapcsolatos költségeket és az Ön adatainak értékét vesszük figyelembe.

Hogyan reagálunk a nem követhető közzétételekre?

Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a böngésző személyes adatok követésétől való tartózkodásra vonatkozó beállításait figyelembe vegyük, ám a technikai korlátok miatt előfordulhat, hogy nem tudunk minden felhasználói beállításra vagy jelzésre reagálni.

Módosítások

Az Adatvédelmi Nyilatkozat módosításai

A Személyes Adatait kizárólag a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban leírt módon használjuk fel. Ha úgy döntünk, hogy a Személyes Adatait az adatok gyűjtésekor megadottól eltérő módon használjuk fel, értesítjük Önt. Ha ütközés van az Adatvédelmi Nyilatkozat angol nyelvű változata és a lefordított verzió között, az angol verzió az irányadó.